Kinderyoga & Mindfulness

Op reis naar je binnenwereld

Zowel bij yoga als mindfulness word je je bewuster van je lichaam en geest.Bij yoga gebeurd dit vooral via de fysieke weg en bij mindfulness via de aandacht.

Kinderyoga

Ik zie yoga & mindfulness als een vorm van bewuste zorg en aandacht aan mezelf.
Door bepaalde houdingen voel ik de energie weer stromen of word ik mij meer bewust hoe ik mij lichamelijk voel. Het houdt mij flexibel en sterk.
Ik houd zoveel mogelijk mijn aandacht aanwezig in het nu. Het is iets wat steeds natuurlijker, moeitelozer en fijner is gaan voelen over de afgelopen jaren. Hierdoor ervaar ik meer innerlijke rust.

Bij kinderyoga leren kinderen om hun eigen-wijsheid te volgen en dat je goed bent zoals je bent. Het brengt kinderen in contact met hun lichaam. Hun wijze lichaam wijst ze de weg. Zo zul je niet verdwalen.

Mijn kinderyogalessen zitten vol met mooie wijsheden, vaak geïnspireerd door de natuur en de dieren. Elke les staat er een nieuw thema centraal, waar de kinderen spelenderwijs over leren. Ik werk met een vaste lesopbouw, zodat kinderen weten wat er komen gaat. Een les bestaat uit een mix van houdingen, deelrondes en yogaspelletjes. (adem- , concentratie- en stiltespelletjes, massage & samenspel)

Ik bied een veilige bedding, waarin kinderen zich welkom, gezien en gehoord voelen. Door het bieden van die veiligheid, zie ik kinderen op hun eigen tempo openbloeien. Zo mooi om te zien.


“ Wat wil je later worden? vroeg de juf. Het was in de derde klas. Ik keek haar aan en wist het niet, ik dacht dat ik al iets was.“

Het

Toon Hermans

Aanbod

Clinics, Workshops
€65 p/u

Locatie: Amsterdam
Max. 10 kids
Leeftijd: 5+

Why Kinderyoga?

You can do it Anywhere

Yoga kun je overal doen! Zowel binnen als buiten. Het enige wat je nodig hebt is jezelf en een yogamat. En zelfs die mat heb je niet altijd nodig.

Relaxation

Kinderen leren aandacht te geven aan hun innerlijke ervaringen. Ze leren omgaan met hun emoties en gedachten. En hoe ze hierin kunnen ontspannen.

More Self-Confidence

Door de yoga houdingen leren kinderen hun lichaam kennen en waarderen. Dit vergroot het zelfvertrouwen.

Connection

Kinderyoga zorgt voor plezier en ontspanning. Kinderen leren samenwerken, te delen en respectvol met elkaar om te gaan. Dit bevordert een gevoel van verbinding met zichzelf en elkaar.

Better Concentration

Yoga voer je uit met aandacht, hierdoor leren kinderen zich beter concentreren. Erg welkom in een wereld vol afleiding.Flexible & Strong

Door yoga wordt je lichaam flexibel, soepel en sterk. Het maakt kinderen bewust van hun lichaam en houding.