Meidencirkels: Mindful, Mind-less & More

De natuur als leraar voor je innerlijke reis

Vrouwencirkels voor Meiden

Wees welkom in de Meidencirkel!
Een veilige plek waar we samen kunnen groeien en bloeien.

Introductie Cirkels

Cirkels
Het samenkomen in cirkels is een eeuwenoude traditie die wereldwijd in vele culturen voorkomt. De cirkel symboliseert oneindigheid en de natuurlijke cycli van het leven, zoals de seizoen en de levenscyclus. Dit herinnert ons eraan dat alles met elkaar verbonden is. In tradities zoals sjamanisme en boeddhisme wordt de cirkel gezien als een heilige ruimte die bescherming, gelijkwaardigheid en respect bevordert. Of het nu in oude rituelen, spirituele kringen of moderne praatgroepen is, de cirkel blijft een krachtig symbool van eenheid, verbinding en heling, waar iedereen zich veilig voelt om ervaringen te delen.

Mijn persoonlijke ervaringen
Terugkijkend op mijn eigen tijd als puber, weet ik nog goed hoe onveilig en eenzaam ik me vaak voelde. Ik voelde weinig ruimte om werkelijk te delen wat er in mij omging. Bepaalde onderwerpen bleven taboe, ik ervaarde veel schaamte en onzekerheid over mijn veranderde lichaam en de overgang naar de middelbare school bracht prestatiedruk, groepsdruk en afwijzingen met zich mee. Het gevoel dat er iets mis met mij was, zonder iemand om daar openlijk over te praten, was overweldigend.

Toen ik vele jaren later in aanraking kwam met cirkels – vooral vrouwencirkels – ervaarde ik een rust en veiligheid die ik nooit eerder had gekend. In het begin leek het mijn grootste nachtmerrie: in een groep met vrouwen zijn. Ik had er zoveel oordelen over, die allemaal over mezelf gingen. Opgroeiend in een mannelijke wereld met skaten, was ik resultaatgericht en actiegericht bezig. Maar in de vrouwencirkel mocht ik zakken en vertragen. Er hoefde even niets. Ik hoefde niet te voldoen. Ik mocht leren voelen en delen wat er werkelijk in mijn omging, zonder onderbroken te worden, zonder ingevulde antwoorden of ongevraagde adviezen. Er was oprechte aandacht voor mij en mijn stem. Soms werd ik uitgenodigd om deel te neem aan bepaalde activiteiten, zoals dansen, zingen of specifieke oefeningen, maar ik werd nooit gepusht. De beweging ontstond vanuit mezelf, op mijn eigen tempo. Dit werkte voor mij heel bevrijdend.

De kracht van vrouwencirkels heeft me geholpen om meer aanwezig te zijn in mijn lichaam, in verbinding met mijn gevoelens en bewuster van de signalen die mijn lichaam geeft. Hierdoor leerde ik om mijn grenzen te respecteren. Het heeft me onder andere meer zelfvertrouwen en zelfliefde gebracht. Ik heb geleerd dat veel gevoelens en ervaringen universeel zijn. En dat mijn fijngevoeligheid en kwetsbaarheid een kracht zijn, die anderen uitnodigen om hetzelfde te doen.

Mijn ervaringen deel ik nu graag met de jongere generatie meiden, zodat zij krachtig met beide voeten op de aarde staan en hun eigen-wijsheid kunnen volgen.


Ontmoet je natuur

Meidencirkels

Een speelse en veilige plek waar je welkom bent, zoals je bent. In de meidencirkels combineren we de wijsheid van de vrouwencirkels met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de meiden. Geïnspireerd door de natuur, elementen van de kinderyoga en mijn eigen ervaringen van zowel binnen als buiten de cirkels, is er in de meidencirkel ruimte voor het delen van je verhaal, rustmomenten, creatieve activiteiten en expressievormen, rituelen, oefeningen & (yoga)spelletjes.

Laat je raken….door elkaar en ontdek een diepere laag in jezelf.

  • Leeftijd: 6 t/m 9 jaar
  • Leeftijd: 10 t/m 15 jaar
  • Max. 8 kids

Aanbod

Meidencirkel
€15

Locatie: Amsterdam
Max. 8 kids
Leeftijd: 6+
Data nog onbekend

Workshops
v.a. €65 p/u

Locatie: Amsterdam
Max. 8 kids
Leeftijd: 6+

Waarom Meidencirkels?

Veilige plek voor openheid & groei

Een veilige plek waar de meiden eerlijk kunnen zijn over hun gevoelens en ervaringen zonder oordeel, wat bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Emotionele steun & begrip

Door oprechte aandacht en begrip van anderen, voelen de meiden zich gesteund en minder eenzaam.

Verbinding & community

Het delen van persoonlijke verhalen en gevoelens bevordert een gevoel van verbondenheid en helpt bij het opbouwen van van vriendschappen.

Zelfbewustzijn & Empowerment

Helpt meiden om in contact te komen met hun eigen gevoelens en grenzen, en geeft hen het vertrouwen om zichzelf te zijn en hun eigen stem te laten horen.

Positieve invloed & Support

Creëert een omgeving waarin meiden elkaar positief beïnvloeden en ondersteunen, waardoor ze groeien in plaats van te concurreren of jaloers te zijn.Creativiteit & Zelfexpressie

Door middel van creatieve activiteiten en expressievormen, zoals dans, zang, schrijven, skaten kunnen meiden hun innerlijke wereld verkennen en helpt het hun om zichzelf op verschillende manieren uiten.