About

Fieke Boekhorst

Een stukje van mijn verhaal

Volg je eigen-wijsheid

Mijn naam is Fieke en samen met mijn gezin woon ik in Amsterdam. Als docent geef ik skate- en yogalessen aan kinderen. Naast het leren van nieuwe tricks, inspireer ik ze ook over het volgen van je eigen-wijsheid.

Het is namelijk makkelijk om jezelf te verliezen in de buitenwereld. Veel mensen zoeken naar antwoorden, bevestiging of geluk buiten zichzelf. Vaak vanuit een geloof dat we niet goed genoeg zijn.

Voor mij in ieder geval heel herkenbaar. De wereld voelde vaak onveilig voor mij. En ik begon als kind bepaalde conclusies over mezelf te trekken, wat zorgde voor een eenzaam gevoel. Ik leefde vooral in mijn hoofd, nauwelijks nog bewust van wat ik werkelijk voelde. Ik wilde voldoen en mezelf bewijzen, zodat ik erkenning en goedkeuring kreeg. Ik begon mezelf klein te maken en aan te passen om afwijzing te voorkomen. Steeds meer uit verbinding. In combinatie met bepaalde traumatische ervaringen was dit een goed recept voor depressies en later burn outs. Het waren donkere periodes.

Maar niks is alleen maar donker of alleen maar licht. Er is altijd een balans. Zo was skaten voor mij een enorm lichtpunt in mijn leven. Het maakte mijn hoofd leeg, het daagde mij uit en leerde mij waardevolle lessen. Het skatepark in Den Bosch waar ik opgroeide was mijn 2e thuis. Ik voelde me er krachtig, veilig en vrij.

Om te leren omgaan met het donker en het licht in mijn leven, had ik te leren om mijn focus naar binnen te richten. Aanwezig te zijn in mijn lichaam en werkelijk te voelen wat er gebeurd als ik geraakt word, voorbij de verhalen, zodat er weer ruimte kon ontstaan. Het ging er niet meer om om mij beter te voelen, maar om beter te worden in het voelen. Om zo steeds meer mijn eigen-wijsheid te kunnen volgen. Ik geloof als wij dit als volwassenen doen, dan zullen de kinderen op een natuurlijke manier volgen.

Mijn reis blijft doorgaan en vanuit mijn eigen ervaringen inspireer ik graag anderen. Op mijn skates en zonder mijn skates.

De eenvoud van de natuur

Volg je natuurlijke ritme

De natuur inspireert mij met haar eenvoud. Ze verwondert mij, heeft geen oordeel, het is een plek die je uitnodigt om te vertragen. Het is ook een mooie spiegel voor onze innerlijke processen. Het ritme van de seizoenen speelt zich namelijk ook in ons af. Wij zijn de natuur. En ieder heeft daarin zijn eigen, unieke ritme. Hoe meer je je verbindt met jouw natuurlijke ritme, hoe meer het kan stromen.

Spelen

Het samenzijn met kinderen geeft mij ontzettend veel plezier! Zij inspireren mij volop met hun energie, levendigheid en creativiteit. Ze leren mij om het leven niet te serieus te nemen. Los te laten.

Kinderen herinneren ons aan onze eigen speelsheid, puurheid en onschuld. Ze laten zien hoe belangrijk het is om te spelen en te lachen (juist ook als volwassene!) het maakt het leven licht en is een prachtig medicijn. Het zijn ook ware meesters in het blootleggen van je eigen valkuilen. En zo leren we van elkaar, altijd!


Roll through Life


Skaten is voor mij een krachtig metafoor voor het leven zelf. Het leven is als een rit op je skates: vol met ups en downs, bochten en obstakels. Er zijn momenten waarop je snelheid kunt maken, je balans moet vinden en soms een val moet incasseren om verder te groeien. Momenten van licht en donker, het is er allemaal. Als je dit werkelijk kunt omarmen, dat het leven is zoals het is, dan ga je mee met de stroom. Daarover gaat voor mij Roll through Life – een houding van flexibiliteit en acceptatie, zonder verzet. Net als stromend water of net als rollend op je skates 😉

Hiermee inspireer ik graag anderen, op en zonder skates.– Plato –

Als je een uur met iemand speelt, kom je meer over die persoon te weten dan dat je een jaar met hem praat “